Är du en mästare i köket eller en nybörjare på bakverk? Testa dina kunskaper i vårt stora Bake & Bloom Quiz! Svara i kommentarsfältet med dina svar (exempel: 1X2 2X1 …) och var med och tävla om en lyxig goodie bag fylld med bakningsöverraskningar! 🍪🎁
Vi rättar alla svar och avslöjar vinnaren om 48 timmar. Lycka till! ✨
1 Vad gör jäst i en deg?
1 Ger degen smak
❌ Gör degen luftig och får den att jäsa
2 Ger degen en seg konsistens
2. Vad händer om du vispar ägg och socker för länge i en sockerkaka?
1 Sockerkakan blir extra luftig
❌ Sockerkakan kan sjunka ihop i ugnen
2 Inget speciellt, ju mer vispning desto bättre
3. Vad betyder det när ett recept säger att du ska “vika” in ingredienser?
1 Rulla ingredienserna som en deg
❌ Försiktigt blanda med en slickepott så att luften bevaras
2 Mixa snabbt med elvisp
4. Vad är skillnaden mellan vanligt socker och florsocker?
1 Florsocker innehåller mjöl
❌ Florsocker är finmalt socker
2 Vanligt socker är sötare än florsocker
5. Vilken temperatur är bäst för att smälta choklad?
1 Direkt på hög värme i en kastrull
❌ I ett vattenbad på låg värme
2 I ugnen på 150°C
💬 Svara i kommentarsfältet med dina svar och ha chans att vinna vår exklusiva Bake & Bloom Goodie Bag! 🎁🥳
Vi rättar alla svar och meddelar vinnaren inom 48 timmar. Lycka till! 🍩
Lämna ett svar