Fast tiramisù bolls covered with cacao.

För att göra 14–16 bollar behöver du:

  • 130 g savoiardikex (ladyfingers)
  • 90 g naturell färskost (utan salt)
  • 50–60 ml espresso
  • 30 g socker (jag använde brunt socker den här gången, men alla sorter fungerar)
  • Vaniljsocker, vaniljextrakt eller vaniljpasta efter smak
  • + cirka 2 msk osötat kakaopulver för att rulla bollarna i
  • + om du vill, kan du tillsätta en skvätt brandy eller rom i smeten

Så här gör du:

  1. Lägg kex och socker i en blender och mixa till fina smulor.
  2. Häll smulorna i en skål och blanda med färskost, espresso och vanilj (här kan du också tillsätta en skvätt alkohol om du vill).
  3. Forma smeten till 14–16 små bollar. Rulla dem i kakaopulver.
  4. Ät och njut! Smaklig måltid!